Halkbana

Tjohej allihop!

Igår tidigt klockan 07:00 var det dags för mig att påbörja min resa emot halkbanan! Det var jag och tre andra tjejer i bilen på väg dit. Självklart fick jag börja köra, men det var bara bra, för då slapp jag det sedan. Måste säga att man var lite nervös i början, men sedan gick det bättre då man väl börjat köra en bit. Innan halkbanan har jag fått höra att det ska vara jätte roligt och så. Denna uppgift var helt korrekt. Det var jättekul! ;D

Man fick tvärnita på halt underlag, försöka undvika "älgen/bilen" på sin egen körbana genom att svänga till motsatt körfält och sedan svänga tillbaka på sitt eget och tillsist fick man testa att köra i en hal sväng. Allting var roligt och det gick bra hela vägen.

Efter vi halkat klart och alla klarat av det galant fick vi testa hur det var att krocka. Läraren frågade om vi ville krocka i 20, 30 eller 40 km/h. Alla tjejer gick först och tog 20. Jag ville testa mer och tog 30. När jag "krockat" sa jag att jag ville testa 40, för det kändes inte som en så stark krock överhuvudtaget. Men det var tydligen bara en krockhastighet, och det var 7 km/h. Hon lurades lite, vilket man kunde misstänka eftersom hon inte gjorde några ändringar på maskinen när det var min tur.

En sak jag verkligen lärde mig på halkbanan är att jag alltid ska använda vinterdäck på vintern. Vi fick nämligen halka med både vinter- och sommardäck. Sommardäcken var jättedåliga på halt underlag. Dock är jag tveksam på om det verkligen kan bli precis så halt på riktig väg som det var på halkbanan... Men ändå.

Snart dags för finnkampen gott folk. Tror den börjar på Fredag om jag inte minns helt fel. Det får man inte missa! Hejja Sverige! Det är även snart dags att hälsa på Nilla i kalmar. På måndag åker jag ner. Blir riktigt roligt och ser fram emot detta!

Jag orkar inte med att ladda upp någon bild idag. Jag hoppas det går bra ändå! Har ni några klagomål är det bara att skriva dem i kommentarena så ska vi se vad jag kan göra åt saken!

Dags att sova snart, goooooooo natt!!!!!!

Woho!

Seger i åttondelsfinalen
Idag är jag jätte glad! Jörgen Persson vann nämligen sin åttondelsfinal idag i pingis! Helt otroligt insats och helt otrolig match! Efter att ha legat under med 1-3 så vann han tillsist med 4-3... Det är verkligen imponerande. Ser fram emot fortsättningen Jörgen!!! Wissman, du gjorde en bra insats även om du slutade åtta i finalen! Och Emma Gren är vidare till finalen i höjd. OS fortsätter på ett relativt bra vis och det var inte lika deppigt idag!

Snart ska jag ha halkbana med. Den 26:e smäller det! Kommer nog bli ruskigt roligt då jag hört att det ska vara det, från många!

1 september är jag på resande fot igen! Då ska jag söder ut i Sverige, hela vägen till Kalmar! Kommer bli riktigt skoj och ser fram emot det som bara den. Är så nöjd att jag lyckats boka en väldigt billig resa ner dit. Ybuss ner till stockholm för endast 106:- och sedan Swebuss express till kalmar för cirka 250:-. Sååå nöjd ;)

Sovdags nu i alla fall!

OS-depp


OS kan få en att bli deppig alltså! Vårt enda guld-medalj hopp kvar blev bara 4. Jag pratar såklart om Stefan Holm... Vi hoppades alla på ett guld... Men även om Holm hade klarat 2.36 så hade det till största sannorlikhet "bara" räckt till ett silver. Då den fenomenale ryssen Silnov slog till och... ja utklassade allt motstånd faktiskt. Holm räckte inte hela vägen idag... Klassen på höjdtävlingen var mycket hög. Men visst hade vi alla ändå hoppats på en medalj.
Efter 4:e plats i OS
















Dessutom så förlorade damerna sin handbollsmatch idag mot Norge. Utklassade. Inte helt oväntat kanske, men jag tycker Sverige borde haft mer chans.
Sverige - Norge



Vad mer har hänt... Jo vårt hopp i seglingen Myrgren floppade i sista seglingen och blev sist. Därmed föll han från 2:a plats till 6:e plats. Och igår så var det ju Susanna Kallur... och som jag lider med henne... Allt har gått fel för henne... Men för att vara lite kritisk så borde man kunna förvänta sig lite mer från henne. Men med tanke på säsongen hon haft är det förståerligt. Sedan blev jag så arg på SVT reporten som bara pressade henne i direkt sändning... Det gjorde mig förbannad.
Efter att ha åkt ur i semin i OS

Också hade vi ju Musse... Mustafa Mohammed alltså... Han som alltid kommer fyra i stora tävlingar. Men denna gång vet jag inte riktigt vad som hände.. Han låg bra med från början, men tappade sedan allt och blev tia... Det är helt enkelt inte vårt OS...
Mostafa Mohammed blev 10:a...

Den ända egentliga positiva nyheten idag var ju Wissman... Som han sprang och jag är imponerad av att han har tagit sig till final. Det är helt enormt... Nu ska han springa emot de allra bästa, och jag är glad med en top 6 placering faktiskt. Oavsätt vad han blir så är det ett utropstecken. Visst finns det en del av mig som önskar att han kunde knipa bronset, men det blir ruskigt svårt och det kan krävas tider upp emot svenskt rekord för att det ska lyckas. Men allt kan ju hända!
Till final, vårt sista hopp?
Vi får hoppas på fler svenska skrällar... Men detta är nog det sämsta OS:et Sverige har gjort på väldigt länge... Tyvärr, men det är bara att försöka se positivt på det hela. Jag menar, vi fick ju ett oväntat OS-silver i dubbeln i tennis och två OS-silver i cykling. Hittills....

OS-tider hej hej OS-tider!


Johansson och Aspelin efter OS-semi segern

Vem kan inte ryckas med när det är OS-tider... Denna världsstora händelse som bara sker vart fjärde år och som får oss att hoppas.... hoppas på guld och hoppas på svenska framgångar i alla möjliga olika sporter. Och många olika sporter är det allt. Det är ju inte varje dag man följer våra silver medaljörer på herr och damsidan i cyckling, Lassi Karonen i kanot, Nathalie Larsson i skytte, Dahl i skytte, Ara i brottning och Magnus Petersson i pilbåge med mera... Alla dessa sporter och grenar man aldrig ser annars kommer fram mer och mer i OS-sammanhang, vilket jag tycker är väldigt intressant. Nya svenska hjältar koras och nya svenska stjärnor föds. Idag såg jag en nervkittlande semi-final i dubbel tennis med Johansson och Aspelin... Vilken match och herregud va länge den höll på. När svenskarna förlorade ett gem i egen serv där i slutet trodde jag det var kört... Men vi tog igen och tillsist kunde vi vinna och gå till en OS-final.. Vilken lättnad och vilken otrolig prestation från deras sida. OS-finalen går imorgon 10:00 svensk tid och det kan man ju bara inte missa. Handbollsdamerna lyckades vinna sin match emot tyskland och hoppet om en kvartsfinal lever vidare... Men mer än så vågar jag inte hoppas på. Svenskorna i OS-fotbollen blev dock utslagna av Tyskland efter förlängning med 0-2 och de målen kom (enligt mig) av otroligt slarvigt spel av svenskorna... Så får man bara inte göra... Besviken var jag allt, men tyskorna förtjänade att gå vidare för Sverige var inte det bättre laget.

Ja just ja....

.... firmafesten var det ja :P

Har varit så mycket att göra senaste tiden... När jag kom hem efter bilturen så var det bara att vila och sedan sova, för jag var verkligen helt slutkörd efter det... jättetrött! Dagen efter så flyttade vi in grejjer i mitt hus... Sedan orkade jag givetvis inte plocka ur alla tusen lådor jag hade i huset, så jag vilade mera! Men som tur var kom mamma och hjälpte mig en dag och vi fixade det mesta, så nu ser det faktiskt relativt bra ut!! Det ända som saknas är väl internet, och det är faktiskt inte en liten grej då man är otroligt internet beroende!! Tänk dig själv, vad skulle man göra utan internet!? Visst, det finns massor med andra saker man kan göra förutom att sitta vid datorn som är jätteroligt, men man har faktiskt blivit beroende av internet :P
 Firefox vs Internet explorer!

Jaja.. jag ska skriva om firmafesten snart!!

Men först medans jag ändå har det färskt i huvudet... JAG HAR SPELAT PAINTBALL, and it was awesome. Vi var en sisådär 14 grabbar (VART VAR ALLA TJEJER!?) som åkte ut till nacksta äventyrshall och lirade paintball. Vi betalade först och sedan fick vi följa med den snälla herrn som visade oss till paintball overallen man skulle ha på sig. Sedan instrurerade han hur paintball geväret fungerade och att man måste ha på sig hjälm med skydsglasögon (så klaaaaart!). Sedan fick vi äntligen våra pang-pang och hjälmar och vi gick ut i banan, som var som en rektangulär med massa plank på. Vi blev indelade i olika lag och ställde oss på olika sidor av banan och matchen kunde börja! Det första som hände var att man inte riktigt vågade göra något, man stod mest stilla. Tillslut började man skjuta emot andra sidan genom att gömma sig bakom planket. Ganska så på en gång blev jag skjuten i handen.. Eftersom man inte har handskar så gör det ganska ont :P Sedan nästa runda blev jag skjuten mitt i ansiktet typ på en gång, kändes inte alls på grund av hjälmen, men man kunde inte se något! Sedan gick det dock bättre och man kände sig mer och mer som rambo! Den träffen som gjorde mest ont på mig var nog när jag stack fram min hand (med min pang-pang) och blev skjuten från cirka 1-2 meters håll från en som stod bakom det planket jag var på. Började blöda lite, men annars ingen fara. Jag dog den rundan med heder i behåll i alla fall! ;)
Paintballz! OBS... Bilden är ej från vår painball. Vi fick inte vara i naturen =(

Okej okej.. ska jag berätta lite kort om firmafesten kanske... Otorligt nog så regnade det... oturligt nog så var jag den enda sommarjobbaren där. Turligt nog blev det kul ändå! Men hur kan det inte bli kul med alkohol, god mat, roliga lekar (lerduve skytte, yxkastning, slangbella, blåsrör), bada i varm tunna (den var varm kan jag lova) och bada ute i havet. Det var mysigt, men blev grymt förkyld efter den där trippen. Några höjdpunkter var när jag skjöt någon i magen med en liten kotte från en slangbella så att alla började skratta. Sedan utbröt ett krig med slangbella+kottar (som senare blev stenar) och blåsrör med små långa pilar (som användes för prickskyttet). Livsfarligt kan vissa säga, andra tycker det är vrålkul. Jag tyckte det var riktigt skojjigt, även om jag höll mig på betryggande avstånd från blåsröret främst. Sista tiden blev det bada av i tunnorna och i vattnet. Där blev det krig med lerklumpar, ölburkar och hör och häpna... vedträn. Kunde slutat illa det där ;) Men det där summerar kvällen rätt så bra!

För övrigt så har jag slutat sommarjobba på HL. De behöver mig inte längre :( :( :(
Det är tydligen tacken efter lång och trogen 3-månadstjänst!!

Höll nästan på att glömma bort....
JAG KLARADE AV TEORIPROVET!!!!!! :D:D:D:D:D
Hyffsat glad jag blev då jag skicka in och såg den gröna texten... Godkänd.... Har svävat på moln idag ^^

För övrigt kan jag tillägga att jag ska börja med innebandyn igen. Ska spela med ett lag i division 4 i västernorrland här i Sundsvall. Kommer skriva en del om min comeback i bloggen! Blir mycket spännande och roligt och jag ser verkligen fram emot det. Idag bollade jag till och med ute på gräsmattan med en innebandyboll och klubba ^^

Nä men nu är det nog tillräckligt lång... Herregud va jag kan skriva bara jag lägger manken till!
Ha det fiiiiiiiiiiiiiiiiiint för det har jag! Just idag i alla fall =)

The Dark Knight... och firmafest

Ja då har man varit på bio med David och min lillebror Linus! Vi såg, som jag tidigare nämnt, på The Dark Knight. En batman film alltså. Filmen var drygt 2 timmar och 30 minuter lång, och var sevärd var ända minut. Filmen var en perfekt forsättning på Batman Begins, som är den senaste innan denna film i batman serien. Filmen hade allt... Action...Komedi...Spänning.... och skådespelarna var suveräna. De levde verkligen upp till sina roller, som man känner igen från de äldre batman filmerna. En annan sak som är värt att tänka på är att man inte måste se på de andra filmerna för att uppskatta denna film... Den var makalös! Jag rekommenderar... ja alla... att se denna film, och gärna på bio. Upplevelsen att se den på bio var enorm. Dessutom överväger jag skarpt att köpa den på DVD när den kommer ut.. Ja så bra var den. Jag brukar aldrig köpa DVD filmer annars. Beror dock helt klart på priset, men om det finns extramaterial, bortklippta scener med mera så ska jag definitivt köpa den.
The Dark Knight - BatmanThe Dark Knight - Joker

Sitter i bilen just nu och kan ej skriva mer för jag såg att batteriet är nära att ta slut! Därför får jag posta senare om firmafesten!

RSS 2.0