In Flames på Grönalund!

image27

Så nu kan jag äntligen skriva om In Flames som jag var på i Torsdags med Emma och Nattalie! Jag ville inte skriva tidigare eftersom jag inte hade några bilder att lägga upp här, och jag kände att jag ville det! Det är ju alltid roligt med bilder, eller hur? I alla fall, vi åkte in emot stockholm runt 15:00 tiden i torsdags med tåg från Uppsala Centralen. När vi väl kom fram så gick vi runt och letade efter andra som vi skulle träffa, vilket tog ett litet tag, på grund av dålig kommunikation tror jag! Men det var grymt mycket folk i Stockholm... Vart man än gick såg man personer med In Flames t-shirts! Många som skulle se på dem med andra ord. När vi mötte upp med Linus, som vi skulle träffa, så ville jag, Emma och Nattalie äta lite. Så vi gick till klarabergs grillen eller vad den hette och jag köpte en hamburgare meny, Emma en kebabtallrik och Nattalie en tunnbrödrulle. Sedan var det dags att åka in till grönalund innan 17:00 så att vi slipper betala dubbla priset för att komma in. Bussresan dit var inte nådig.. Bussen var proppfull och det var en miljon grader varmt där inne och ingen luftkonditionering. Lyckligt vis var resan kort (även om vi hälften av tiden stod stilla) så vi slapp lida så länge!

Framme på grönan så var kön enormt lång. Som tur var så gick vi fram till några som vi kände som stod långt fram i kön. Vi kom fram till biljettkassan klockan 16:57 ungefär, alltså 3 min kvar tills priset hade ökat från 70kr till 140kr. Tur med andra ord! Sedan hade vi en sisådär 3 timmar att döda innan In Flames. Vi gick fram till stora scenen och satte oss ett tag, drack lite cider, tills en vakt tog all vår cider!!!! Man fick tydligen inte dricka alkohol på området (vilket var ganska komiskt då In Flames fick dricka öl på scenen, men det förtjänade dem ^^). Vi orkade i vilket fall inte sitta stilla i 3 timmar, så vi gick och köpte sockervadd och dricka. Sedan fick Emma för sig att hon skulle ha kaffe, så vi gick förbi där de sålde det. Oturligt nog så tror jag att hon köade i kanske 30 minuter, även om kön var ganska så kort. Personligen tror jag det var tack vare att de sålde vofflor där. När hon äntligen fick sitt kaffe så var det nästan dags att prommenra till stora scenen igen, för det var ungefär 30 min kvar tills 20:00. Men vi tog det ganska lugnt ändå.

När Emma druckit klart gick vi emot scen, ungefär 20 min innan. Och shit va folk det var där!!! Vi fick inte så värst bra platser i början (efter att ha trängt oss fram en bra bit). Men ju längre bandet spelade, desto mer lyckades vi tränga oss fram. Det var ju trots allt 15,500 personer som var där för att se på In Flames!!! Sjukt många!!! Och de var grymma... De var otroligt bra och de spelade jättebra låtar. Aftonbladet gav dem 5/5 i betyg (http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/live/article2574300.ab). Det ända negativa jag kan komma på (som också aftonbladet tar upp) var de personer som helt plötsligt bestämde sig för att knuffa alla och skapa en stor ring där de slogs och höll på. Mycket omoget beteende! Det som var så synd var att de bestämde sig för att göra det precis där vi stod. I vilket fall som helst var det grymt bra och grymt roligt att få se dem. Första gången för mig, men absolut inte den sista!!

När det tog slut så gick vi emot bussarna ganska snabbt, eftersom det var 15,500 pers som skulle ut och många många många av dem skulle åka buss, ja ni kan tänka er hur det kan bli. Bussen var givetvis proppfull, men vi fick sittplats så det var ingen fara. Framme vid centralen så var det en timme tills tåget åker hem. Vi lade oss på en konstgräsplätt precis under "ringen" där man kan titta ner om man är inne i centralen. Folk tittade på oss och en tant som kom med en cykel frågade om hon fick ta bild på oss, och det fick hon. Ja, vi är jättesnälla!

I Uppsala gick vi på MAX och åt hamburgare. Det var gott, har inte så mycket mer att säga om det förutom att den som stod i vår kassa var världens segaste. Just då var det komiskt att kalla maten för snabbmat....

Sedan fick jag gå hem, eftersom bussarna inte gick så bra tider, och var hemma runt 02:00.

Bilder!!!

80-års middag

I lördags så var jag på alnö (som ligger utanför Sundsvall) på ett ställe som heter Piren. Där skulle vi fira min morfar som fyller 80 år i år. Massor med släktingar var där och det var riktigt kul att träffa dem alla igen... Det var ju trotts allt flera år sedan jag träffade vissa av dem. Vi fick jättegod middag, men herregud va hungrig jag var efter middagen, blev inte alls mätt. Var verkligen vrålhungrig efteråt. Till efterätt serverades det glass som också var gott. Sedan blev det lite alkohol och pratandes utomhus. Efter allt detta så åkte vi hem igen och det var snart dags att titta på Eurovision igen. Och vad ska man säga om det.... Synd att Frankrike inte gick längre... Gillade deras låt... Sedan blev man väl lite förvånad över Sveriges 18de plats... Men Björn Gustavsson var kvällens höjdpunkt i alla fall!

I söndags var det ju morsdag. Jag var med David och vi spelade fotboll på höglundaskolan (där jag gick i högstadiet). Mycket roligt, men man var lite ringrostig :P Var ju ganska länge sedan man spelade.... Efteråt gick vi hem till david och spelade lite need for speed innan det var dags för mig att cykla ner på stan och köpa blommor och lite bakelser till mamma. Hon blev glad och vi fikade till parlamentet och efter det blev det film på 4:an.

Idag har jag varit ute lite och solat i mina nya badshorts ^^
Dock blåste det kallt, så var bara ute i ungefär en timme.
Nu är jag inne igen och ska kanske spela lite guitar hero 3...

Indiana Jones!

Idag, eller snarare ikväll, så var jag, tove, stina, malin, henry och stefan och såg på Indiana Jones (premiär dag och allt) på bio! Fast innan det så var jag och tove och åt middag på jalla (Stina var också med, men hade ätit). Det blev pizza, calzone faktiskt, som ni kan se på bild som kommer bifogas senare i inlägget. Filmen var riktigt bra, kanske inte i klass med mästerverken som gjorts tidigare, men helt klart en underhållande film. Efter de två timmarna av filmen hade gått, kändes det som att man tittat i en timme, och man ville inte lämna salongen, man ville se mer! Jag ska absolut inte avslöja något av filmen, ni får se själva, men jag rekomenderar alla att se den, och speciellt ni som har sett de tre filmerna innan. Det hände verkligen saker hela tiden, från start till slut. En film helt i min smak. Och det som gör den så bra är ju att harrison ford spelar i den, annars är det ju ingen Indiana jones film!

Imorgon är det Sundsvall dags igen. Ska ju fira min morfar som fyller 80 år! Kommer verkligen att bli roligt, eftersom väldigt många släktingar kommer att vara med. Många som jag inte träffat på väldigt länge. Sedan får vi se när jag åker hem till Uppsala igen... Lär bli ganska snart efter jag firat morfar, eftersom jag kommer vara i sundsvall nästan hela sommaren och jag vill ju träffa lite kompisar i Uppsala innan det. Dags att sova, för jag såg att klockan var löjligt mycket nu... Konstigt att jag inte ens märkte det... Sov så gott alla, även fast jag tvivlar att nån läser detta precis nu.



Sedan insisterade Alex att jag skulle lägga in denna bild som han så fint har photoshoppat mig på. Det är en korsning mellan mitt ansikte och alex huvud. Han ville tydligen se hur jag såg ut i långt hår!
Tydligen så photoshoppade han inte.. Han paintade, så jag fick lägga till detta!

Sundsvall

Igår var det slappt, bara vila ut mig efter de tre långa arbetsdagarna jag hade. Det blev lite guitar hero, MSN, musik och till sist såg jag min nollefilm med mamma och Linus, min bror. Den var rätt så rolig att se på, men kanske lite väl långtråkig ibland, speciellt i slutet. Vaknade för övrigt runt 10-11 snåret, så fick sova ut!

Idag vaknade jag otroligt nog (utan väckarklocka) runt 07:15 tiden. Tror det beror på att jag vaknade så tidigt för att jobba tidigare. Så jag käkade frukost och slappnade av lite tills runt 11:00 tiden då jag gick ner till stan för att klippa mig och köpa nya linser. Efter att ha klippt mig och köpt linser tänkte jag äta lite lunch på MC donalds. På vägen till MC donalds gick jag genom stan och började tänka för mig själv att det ser lite annorlunda ut än förut... Sedan "in:" kom så har många affärer flyttat in i "in:"... in: är en affärskedja med många olika affärer i. Detta ledde till att många affärer man bara kunde gå in i förut längst gatan nu ligger inne i affärskedjan, så man måste gå in dit och leta, vilket det inte var alls lika mycket av när jag var yngre och bodde i Sundsvall. Saknar det lite faktiskt... Aja, jag gick i alla fall till MC donalds, med vetskapen att David jobbade nu. Otroligt nog fick jag inte beställa av han, då han jobbade i köket! Men ska träffa honom senare idag innan jag åker ner till Uppsala några dagar igen. Ska upp igen till Sundsvall i helgen då morfar fyller år dock.

Nu blir det nog lite guitar hero!
Ha det fint alla som läser deta!

Provjobb på HL-display

Torsdag kväll åkte jag i första klass tåg hem till Sundsvall. Varför åkte jag första klass kanske ni frågar mig? Är ju oftast mycket dyrare? Denna gång var det faktiskt inte dyrare, trott om du vill! Fast det berodde nog på att jag bokade ungefär en månad i förväg. Och när man har åkt första klass vill man inte åka andra klass igen :P När jag kom ombord på tåget satte jag mig ner lite så där bortskämd i den löjligt stora stolen, med löjligt stor plats för ben och fötter. Lite senare kommer en tågvärdinna och säger: "Jaha, det är här du sitter" med ett leende och fortsätter: "trodde att du satt i en annan vagn" jag blev lite chockad jag log, samt skrattade ett litet fånigt skratt och sa nått otydligt... Jag var inte alls förberedd på det! Det var ungefär 4 andra i första klass vagnen jag satt i och var den enda som steg på från uppsala i första klass, så jag tror det var därför hon visste att jag kom. Innan hon gick sa hon att det fanns kaffe och te längre fram om jag ville ha. Tackade och lutade mig tillbaka och mådde riktigt gott! Lite senare, ungefär då jag tänkte logga in på MSN på tåget (eftersom internet ingår), så hör jag i högtalaren: "tyvärr så fungerar inte internet på denna resa... vi ber om ursäkt för detta"..... ........ ........... ................. SUCK!! Resan gick ändå smidigt, kunde se på serier hela vägen, eftersom det finns ett el-uttag vid varje första klass stol. Jaaaa jag är bortskämd nu!!!! Kom fram ungefär 23:30 och det var bara att hoppa i säng när man kom hem, skulle ju upp typ 05:45 för att jobba...

PIP PIP PIP PIP... snooze... röra på sig.....titta halvt med ögonen på klockan..... gud va tidigt det är..... röra på sig lite mer.... PIP PIP PIP igen.... trycka på snooze... sätta sig upp och klä på sig... hasa sig fram till frukost bordet...äta, säger inte ett ord till mamma som också äter....försöker läsa tidningen.......ja du gissa rätt, serierna..... borsta tänder, fixa mig i ordning och sedan samåka med morsan till jobbet.... TRÖÖÖÖÖÖTT!!!
Kom fram till jobbet strax före 07:00 i alla fall, eftersom vi börjar 07:00.... träffade min överordnare, samt en annan kille som heter Sebastian som också ska sommarjobba där i sommar.

Först visade han runt lite, maskinerna som gör lister med mera.... För det är det företaget gör, lister... Du vet sånna som finns i affärer där prislapparna sitter exempelvis... Efter lite genomgång, fick papper och skriva på arbetskontrakt med mera, så fick jag stå vid en maskin och övervaka, samt packitera listerna som kom. Fick byta tejp då det behövdes med mera... Tog lite bilder från arbetsplatsen med, en del i personalen är riktiga komiker ;)

     

Jobbade mellan Fredag-Söndag mellan 07:00-19:00, så jag är jätte trött just nu! Får skriva mer blogg någon annan dag :)



Going to Sundsvall

Ikväll åker jag iväg till Sundsvall! Ska provjobba på HL-display inför sommarlovet! Blir kul att få träffa familjen och spännande att få arbeta där. Man får ju lite hemlängtan ibland!

Igår var jag i Toves korridor för korridorsfest. Själv mådde jag inte så jättebra, så jag drack inget, men var med så länge jag orkade :) Jag tog också på mig uppdraget att fixa hennes webcamera, hennes mick på datorn och hennes skrivare som tydligen krånglade. Webcameran fixade jag, och micken, sedan skulle jag ta mig an skrivaren. Tove trodde att något papper hade fastnat, eftersom hon höll på att skriva ut då problemet kom. Jag öppnade och tittade, men hittade inget papper som hade fastnat. Så jag tog ut papperna som låg i skrivaren (som inte hade fastnat) och skulle testa lägga dit bara ett papper. När jag placerade papperet där ploppade det ut en bläckpenna ur skrivaren. Tydligen så hade Tove stoppat in en bläckpenna där, som hade hindrat alla papper från att åka in i skrivaren. Vet inte riktigt vad hon tänkte där, men hon kanske skulle fylla på bläckpatronen ;)

Nä men nu måste jag packa min väska! Ska ju ta med PS2:an och Guitar hero hem för att utmana lillebrosan. Nu ska du få spö! I alla fall så återkommer jag med nästa inlägg efter jag har jobbat för att berätta hur det var!

Tjoo!

Update

En liten update...

I helgen var det ganska lugnt, hade ett klättringspass med tove, henry och ville (en kille jag träffade på min klättringskurs) och det gick helt okej. Glömde dock mina skor så fick hyra ett par för 40 kronor (grrr...) Ska klättra igen imorgon.. eller ska man säga idag eftersom klockan är mycket och det är onsdag.... Hmm.. Äh jag säger imorgon, för jag har inte sovit än.

På onsdag blev jag bjuden på korridorsfest i Toves korridor! Kommer bli skojjsigt! Sedan på torsdag ska jag åka hem första klass tåg till sundsvall (ja du hörde rätt! First Class!!). Varför första klass? Jo det var så att när jag bokade biljetterna så var den tydligen billigare än andra klass... Så varför inte lyxa till det och samtidigt tjäna pengar? Jag ska hem till sundsvall för på fredag ska jag få testa på mitt sommarjobb så jag får se vad jag tycker om det. Ska arbeta där fredag och lördag tror jag, och åka hem på söndag. Är dock inte helt säker på detta.

Hm..Hm... Vad mer? Jo ledsen över att jag inte skrivit på ett tag men har haft mina tankar på annat håll och kände därför inte för att skriva riktigt.

Måste bara avsluta med att säga att det känns OTROLIGT skönt att gå ute med t-shirt och shorts :)

Ett lov med Alex och klättring!

När valborg är här och studenterna får ledigt känner man verkligen att sommaren kommer fram mer och mer! Mellan onsdag-söndag (30 april - 4 maj) så blev vi lediga tack vare valborg (som varje år... duh...)
På onsdagen var jag inne på stan tidigt för att se på forsränningen som skulle gå av stapeln i Uppsala! Jag var där nere med Tove, Malin och Isabella, samt några klasskompisar. Det var roligt, intressant att se folk åka ner för "vattenfallen" och ramla och göra sönder båtarna!! (Ja, jag är skadeglad, hihihihihihihi) Senare på dagen kom mats och Emma och hälsade på lite! Kul kul! Kvällen blev dock tyvärr inte som planerat! Skulle ha grillat med Malin och några av hennes kompisar, men de fastnade ute i ingenstans på grund av något som inte behöver tas upp! Därför stekte jag mina korvar (som skulle grillas) och åt dem hemma själv. Var trött och la mig runt 11 tiden.

Efter den mindre lyckade kvällen fick jag i alla fall besök av Alexander från göteborg (på torsdagen alltså)! Jättekul verkligen! Samma dag på kvällen så var det planerat för ett starwars maraton med just alexander, malin och tove. Vi orkade dock inte med alla filmer och runt 04:00 tiden var alla rätt så trötta, så vi avrundade då. Vi hann se tre stycken i alla fall. Vi såg ganska långt in på fredagen nästa dag och då blev det tacos till middag och sedan såg vi en till starwars film (utan Malin som hade annat att göra). Lördagen blev händelsefull och bilder ska bifogas så jag skriver om den på nästa stycke!

Lördagen alltså... Jag och Malin åkte in till Stockholm för att köpa klätterutrustning till mig! Eftersom jag är helt lost i Stockholm var det nice att ha någon med sig så att man hittade. Malin visste inte heller vägen, men vi hade med oss världens bästa karta så det gick bra :) Väl framme frågade vi om hjälp och det gick väldigt smidigt.. Är nöjd med mitt köp! Fick till och med provhänga :) Sedan åt vi lite lunch i gamla stan och träffade henry sedan på slussen för vi skulle klättra på klätterverket. Var jätteroligt!!!! De hade jättemånga olika väggar... Kommer inte vilja klättra på stallet längre :P Nedan följer lite bilder:
 
1:  2:   3:  4:

1. Jag "klarar" av en vägg
2. Malin på toppen av den röda banan på den gröna väggen :P
3. Henry klättrar på en riktigt svår vägg
4. Jag hänger på den svåra gula banan på en vägg som lutar väldigt mycket! Klarade mig upp till nästa räda med vänsterhanden, men klarade aldrig hela... Nån gång blir det revansch!

Efter klättringen duschade vi och åkte iväg. Malin för att träffa sin far som var i stockholm, Henry för att träffa sin syster och jag tillbaka till Uppsala där Alexander är. VI tog en pizza på capri och satt ute och åt, mys! På kvällen blev det en till Starwars film.

Söndag var inte lika händelsefull. Kan ta det lite kort! Vakna - Äta frukost - Äta glass på stan (mats, jag, emma, alex, tove) - Äta middag på max - Åka buss tillbaka till flogsta (jag, tove, alex) - Se sista starwars filmen - Säga hejdå till alex som åkte iväg, + tove som följde med han till tåget - Skriva blogg (som jag gör just precis på pricken nu). Anledningen till att jag skrev allt det där på ett tråkig sätt är för att jag är sååååå hungrig just nu och att det är en Al pacino film på TVn på 4:an!!!

Så tack och hej!

RSS 2.0