Sverige - Ryssland 0-2

Redan innan matchen oroade jag mig verkligen för Ryssland som är ett starkt lag och som faktiskt kan vinna den här matchen eller i alla fall spela jämt med Sverige. Att det skulle räcka med oavgjort kändes positivt och jag trodde verkligen att vi skulle grejja det. Redan inledningen av matchen kändes inge vidare alls. Ryssland anfall, pressade och spelade mycket bättre fotboll än Sverige. Dock trodde jag att tränden skulle vändas, men ack så fel jag hade. Ryssland hade allt, Sverige spelade... ja, värdelöst. Det var ett fåtal spelare som lyste... Henrik Larssons insats i anfallet, lysande. Synd bara att Zlatan spelade så otroligt dåligt denna match... Sedan mittfältet, vi blev ägda där. Ryssland tog allt. Backlinjen var mycket instabil och ledde till det båda målen. Slarv Slarv Slarv. Det var en usel insats helt enkelt.

Henke Larsson, Isaksson och Mellberg tycker jag är de stora utropstecknen i detta EM dock. Positivt att se.

Nu ska jag sörga och kanske sova snart...

Födelsedag - 20 år den 15 Juni!!!

Ja då har man fyllt 20 år! Och jag har aldrig varit så trött på min födelsedag, för det var ju så att jag jobbade natt mellan den 13 juni-15 juni (19:00 - 07:10). Det gick bra att jobba natt, det var jobbigast första natten då jag var vaken i totalt 22 timmar innan jag somnade runt 07:35 tiden... Och då hade jag dessutom jobbat 12 timmar innan jag gick och lade mig! I alla fall, jag blev väkt av pappsen runt 14:00 i mitt nya hus (som tillhör pappa... det är deras andra hus). Sedan ringde mamma runt 14:13 för att försärka att jag var vaken. 15:00 skulle jag vara hos mamma, för då kommer kusiner och mormor och morfar för tårta och fika. Morsan hämtade mig lite ungefär kvart i, sedan körde vi dit. Det blev lite paketöppning, mer om det senare, och jordgubbstårta (otroligt mums).
Jag, lillebror och mina kusiner.
Jag i svart, lillebror nere i hörnet i rödvit tröjja. Peter längst till vänster i vit t-shirt, Robban i mitten och Tommy sticker fram bakom mig! Brevid Tommy, som inte syns, är hans flickvän Erika! Fråga mig inte varför hon gömmer sig ;) Men anar att hon har något emot att bli fotograferad. Fotot är taget av en av mina nya presenter, en Sony Ericsson W890i mobil telefon, and I love it. Andra presenter jag fick var möbler med mera till mitt nya hus av pappa.. + trisslotter från han. Sedan shot-glas av mina kusiner + en flaska tequila. Ett presentkort på 300 kronor av mormor och morfar... Två stora muggar av min lillebror som jag alltid velat ha! Nu slipper jag blanda ny oboy i de små glasen hela tiden! ;) Sedan vet jag inte riktigt vad det är mer som jag fått, får återkomma med det om jag kommer på något. För er som kanske är nyfikna, eller redan har glömt bort det, så vann jag 50 kronor på båda trisslotterna jag fick!

Nu är den stora frågan vad man ska hitta på på midsommarafton. Kanske man ska festa, vi får se. Har inga absoluta bestäma planer än, men framtiden får avgöra. Kommer i vilket fall som helst skriva om midsommar här. Ha det bra alla som läser! Och tack till ALLA som har grattulerat mig! TACK TACK TACK!!!


Sverige - Grekland 2-0

Helt underbart, vilken härlig match.... Jag blev som jag tror jag tidigare skrivit att david bjöd mig på att se matchen på bio! Det var riktigt roligt faktiskt! Kul att se på matchen på så stor bild! Ska summera lite kort om vad jag tycker om matchen och lite höjdpunkter enligt mig!
Verkade väldigt lovande i början då sverige tog kommando direkt och styrde spelet, medans Grekland egentligen inte hade något alls. Henke Larsson spelade grymt bra, kämpade på i defensiven, lika så i anfallet! Chippen var grym, och jag tycker väldigt synd om honom att han skadade sig.... inte alls bra... Zlatans mål var helt underbart... Jätteskönt verkligen. Sedan så tytcker jag att Petter Hanssons mål var i riktigt världsklass ;) *host*.. Nä men seriöst, det var mycket vilja bakom det målet och jag är glad för hans skull (eftersom han nästan gjorde självmål tidigare). Jag tippade 1-0 till Sverige, hade fel, men nästan rätt :)

Sverige - Spanien den 14 juni, dagen innan min födelsedag. Blir en tuff match, men hoppas så klart på seger.

Go natt på er :)

En sen update - Picknick och Fotbolls EM

Ja usch va dålig jag varit på att skriva blogg på senaste tiden, måste verkligen bättre mig alltså. Men har varit så himla slö och nu har ju Fotbolls EM dragit igång! Vad har hänt då... Jo jag hade picknick här om dagen med Tove, Stina och en kompis till Stina som jag självklart har glömt namnet på... Även fast jag sa innan när jag skakade hand med henne att jag ska försöka att komma ihåg det... Jag är verkligen hopplös på namn!!! Picknicken var i alla fall riktigt mysig. Vi hade med oss jordgubbar, stor baugette macka att doppa i philadelphia grejs med gräslök smak. Sedan köpte jag också en champis dricka, kunde inte hjälpa det. + Päron festis ^^ mums. Åh just ja, köpte persika också, guuud va gott :D
Tove skulle skriva tenta så vi satte oss vid ekonomikum där tentan var. Efter ungefär 20-30 min behövde hon gå, så det blev en snabb picknick för henne. När hon skulle krama oss alla hejdå så lyckades hon även slå ut min champis dricka på mig ^^ Men jag tycker om dig ändå Tove! Det var så varmt att man höll på att avlida, så till slut drog vi oss vidare emot stan där vi köpte oss en glass var... mmmh... twister..... Det är tydligen en mycket populär glass sa han jag köpte den av. Det var student yra på stan... Alla skolor hade tagit studenten och skrek som fan från sina lastbilar. Det var lite roligt, vi såg folk som blev skjutsade på cykel med ^^ Detta fick en att vilja ta studenten igen....

Senare denna dag, efter Tove skrivit klart sin tenta så skulle jag, tove och toves korridorskompis Stefan gå ut på stockholms nation och äta och festa! Efter att ha köat i lite drygt 15-20 min och hade 5 min kvar att komma in kom den snälla vakten och sa att nu är det fullt och ingen mer får gå in. Nästa insläpp är 21:00.... Det var 1 och en halv timma kvar tills dess!!! Och vi ville ju äta... Så efter lite övervägande så gick vi till norrlands nation för att äta. Innan vi gick frågade vi ett par tjejer om de kunde hålla vår plats i kön när vi kom tillbaka. Vi beställde i alla fall mat på norrlands. Jag tog tacho chips med dip (var inte allt för hungrig) + en starköl, Stefan tog en superburgare (eller va de nu kallades) och en starköl, Tove tog samma burgare med en päron cider. Olyckligtvis tog det lång tid innan maten var klar och när vi väl hade ätit upp så var klockan en bit över 21:00 och de snälla tjejerna som skulle hålla vår plats hade antagligen gått in. Vi gick iväg mot stockholms och såg en massiv kö med ungefär 2 timmars väntetid. Hm... Vi bestämde oss för att gå hem i stället, så jag kom hem runt halv elva. Synd att vi hade otur, men det var mycket trevligt ändå.

För 2 dagar sedan började fotbolls EM och lyckan är total just nu hos mig. Jag har tagit mig friheten att tippa hela EM. Första dagen så spelade Schweiz mot Tjeckien och Portugal mot Turkiet. Jag tippade att Tjeckien skulle vinna med 1-0 och att Portugal skulle vinna med 3-1. Slutresultatet blev att Tjeckien faktiskt vann med 1-0 och att Portugal vann med 2-0. Så jag hade rätt på vilka som skulle vinna i alla fall.
Nästa dag var följande matcher och som slutade (mina tippade resultat inom parantes):
Österrike - Koratien  0-1 (0-2)
Tyskland - Polen   2-0     (2-0)
Så jag hade ett rätt till där :)

Är grymt peppad inför Sverige matchen imorgon. Har blivit bjuden av David till att se den på bio faktiskt. Mitt tipp är att Sverige slår grekland med 1-0, men hoppas ju såklart på storseger! Sverige mot EM guld!!

Sverige jublar efter att ha klarat EM-kvalet

Nedräkningen har börjat!

Nu har nedräkningen börjat! Nedräkningen till min 20onde födelsedag. Det kommer bli den 20onde gången som jag får paket och blir hyllad för att jag lyckats leva ännu ett år! Nedräkningen börjar alltså nu, och eftersom klockan är efter 00:00 för ett tag sedan så är det den 4 Juni idag, vilket innebär att det är 12 dagar kvar tills min födelsedag! (inklusive 4 juni som nyss börjat). Kul kul, äntligen har man nått nästa tio-tal i åldern, aldrig kommer jag vara 1 och något. 19 år, hej då! Kommer vara i Sundsvall då denna händelse inträffar och planerar på att fira det hela med en fest den 14 juni, dagen innan alltså, sedan ut på krogen runt 00:00 snåret (om inte lite tidigare kanske) och grattulera mig 00:01 kanske med en drink? Kul blir det nog i alla fall och jag hoppas så många som möjligt kan komma. Ska bjuda folk från och med imorgon (några idag) :)

Annars så har jag klättrat idag (den 3de juni alltså) efter att inte ha klättrat på ett tag. Det gick bättre än förväntat. Efter att ha kämpat som fan på första väggen och lyckats tagit mig upp hela vägen så var jag så trött i armarna att jag knappt orkade knyta upp knuten på repet som håller mig uppe. Man kände verkligen av att det var ett tag sedan! Vilade upp mig lite och lät Henry och Tove klättra var sin gång, sedan var det dags igen för en ännu svårare vägg... Men otroligt nog klarade jag det hela vägen upp, efter lite om och men! Det var lyckat med andra ord och är lite nöjd med min insats idag :) Tove och Henry klättrade också bra för övrigt!

Efteråt så gick jag med Tove hemåt, jag hade cykeln med mig, men visst kunde jag göra henne sällskap! Vi var hungriga båda två, men ingen av oss orkade göra någon vettig mat, så vi gick in till en pizzeria och beställde mat. Tove tog en sallad och jag en pizza. När vi väl hade fått maten så sa jag: Men vi ville äta här. De svarade; det är bara uthämtning... Sedan sa de att vi fick äta där för 40 kronor..... 40 KRONOR!!! Det ville vi inte, så vi fick plastbestick och sedan gick vi ut och satte oss utanför en lägenhetsingång :P Vi fick många konstiga blickar emot oss, men vad gjorde det! Det var rätt mysigt att sitta där ute, även om det blev jättekallt på slutet!



Nä nu ska jag ta och sova, go natt på er som säkert redan sover just nu!!!

Mini-golf

Hejhopp!

I lördags var det en rätt så slö dag, skulle varit och spelat poker med kristian och några andra, men det blev ej av då någon idiot hade parkerat och låst fast sin cykel framför min så jag inte fick ut den... Inte något som är speciellt roligt direkt. Som tur var så var cykeln borta dagen efter, på söndagen alltså.

I Söndags så var jag och Malin på mini-golf banan som ligger brevid studenternas IP och spelade just mini-golf! Cykeln hade som sagt blivit befriad och jag slapp gå hela vägen, vilket var en otrolig lättnad. Det kostade 50 kronor per person, vilket jag tyckte var ett bra pris med tanke på att man kan få spela hur mycket man vill på en dag... Bara att visa upp kvittot så får man nytt protokoll och boll. Dessutom har de två 18-håls banor, alltså 36 med dem... Plus några fler banor som kallades för "europa-banor", men de hann vi aldrig spela. Där skulle man tydligen använda speciella mini-golf klubbor och bollar. Mini-golfen gick för övrigt ganska så bra, förutom då jag hela tiden gjorde puttar som verkligen rundade hålen om ni förstår vad jag menar. Men Malin skrattade åt det, så det var väl kul antar jag ;)
Höjdpunkten var nog då jag satte hole-in-one på en väldigt svår bana som lutade och gick snett.. Kan omöjligt beskriva den och har tyvärr ingen bild, men så var det!

Nu ska jag ta och se nån film eller kanske lite serier... kanske är något bra på TV (fast jag har ju bara 1,2 och 4)... Tjohej!

RSS 2.0